Home
Diensten & Producten
Handige Links
Over ons
Nieuws
Contact
Disclaimer
Wie is ComplianceVision

Ik ben oprichter, eigenaar en directeur van ComplianceVision.

Ik heb bedrijfsrecht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en begon mijn carrière als advocaat en bankier. Nadien heb ik zo’n tien jaar gewerkt bij De Nederlandsche Bank als toezichthouder en beleidsmedewerker. Tijdens deze periode ben ik vier jaar gedetacheerd geweest als toezichtspecialist en juridisch adviseur bij de Centrale Bank van Aruba in Oranjestad op de Nederlandse Antillen. In 2000 verliet ik DNB om te gaan werken als nieuw hoofd compliance bij SNS REAAL NV. Na zes jaar besloot ik meer internationale ervaring op te doen en ging ik werken als country compliance manager bij Bank of America voor de vestigingen in Nederland en België. Na zo’n twee en een half jaar besloot ik mijn ervaring en kennis verder in te zetten en uit bouwen als (zelfstandig) adviseur eerst bij Deloitte als consultant en vervolgens met mijn eigen bedrijf ComplianceVision.

Ik heb ruime ervaring met compliance & integriteitsvraagstukken, toezicht, risicomanagement en juridische dienstverlening bij diverse instellingen zowel binnen als buiten de financiële sector. Ik ben een breed inzetbare “compliance professional” die het leuk vindt te opereren op zowel operationeel als beleidsmatig/strategisch niveau in de rol van manager (“meewerkend voorman”), compliance officer dan wel (extern) adviseur.

Naast mijn reguliere werkzaamheden was ik betrokken bij het opzetten van de postdoctorale opleiding “Compliance en Integriteit Management” van de Vrije Universiteit Amsterdam waar ik momenteel kerndocent ben. Regelmatig geef ik presentaties en lezingen (zoals bij IIR, Euroforum, Focus Conferences, Nivra-Vera) en publiceer ik over diverse compliance onderwerpen. Ik ben tevens redactielid van het Tijdschrift voor Compliance, het Jaarboek Compliance en de bundel “10 jaar Compliance: de praktijk aan het woord”. Daarnaast was ik betrokken bij de oprichting van de Vereniging van Compliance Officers waarvan ik gedurende diverse jaren voorzitter ben geweest. Ik ben ook mede-oprichter van het DSI register voor Compliance Professionals en ben actief geweest in enkele werkgroepen van de Nederlandse Vereniging van Banken. Mijn inzet en betrokkenheid in de “compliance community” heeft mij in 2005 de NCI Compliance Award opgeleverd alsmede de NCI Compliance Award in 2008 als lid van het winnende team.